ACCEPTANCE

onderzoek naar een slimme astma inhalator

Met het ACCEPTANCE onderzoek willen we mensen helpen hun astma beter onder controle te krijgen. Dit doen we door na te gaan of een slimme astma inhalator hierbij kan helpen.

Informatie voor apothekers


Het ACCEPTANCE onderzoek is een cluster-gerandomiseerde studie van 13 maanden waarin het slimme astma inhalator programma wordt vergeleken met standaard astma zorg. Het ACCEPTANCE onderzoek wordt uitgevoerd in heel Nederland.

Download hier de flyer voor apothekers

Het ACCEPTANCE onderzoek loopt sinds juli 2019. Sinds september 2021 is de werving via apothekers gestart. Daarnaast werven wij ook huisartspraktijken sinds de start van het onderzoek en loopt sinds maart 2021 de rechtstreekse werving, waarin patiënten direct benaderd worden, bijvoorbeeld via social media. In september 2022 zijn de laatste deelnemers geïncludeerd en daarmee is de werving van het onderzoek afgerond.

Contact opnemen?


Heeft u vragen over het onderzoek? Of wenst u in contact te komen met de onderzoekers? Dan kunt u mailen naar acceptance@lumc.nl voor regio Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg, Flevoland en Noord-Brabant en naar acceptance@gpri.nl voor regio Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Gelderland.