ACCEPTANCE

onderzoek naar een slimme astma inhalator

Met het ACCEPTANCE onderzoek willen we mensen helpen hun astma beter onder controle te krijgen. Dit doen we door na te gaan of een slimme astma inhalator hierbij kan helpen.

Informatie voor huisartsen


Het ACCEPTANCE onderzoek is een cluster-gerandomiseerde studie van 13 maanden waarin het slimme astma inhalator programma wordt vergeleken met standaard astma zorg. Het ACCEPTANCE onderzoek wordt uitgevoerd in huisartspraktijken in Nederland.

Download hier de informatiefolder voor huisartspraktijken

Werving van huisartspraktijken is in juli 2019 gestart. De werving is vanwege de coronacrisis in maart 2020 gepauzeerd en in september 2020 met aangepaste procedures hervat. In de deelnemende huisartspraktijken worden potentieel geschikte patiënten uitgenodigd voor deelname. Sinds maart 2021 is bovendien de rechtstreekse werving gestart, waarin patiënten direct benaderd worden, bijvoorbeeld via social media. Patiënten kunnen op deze manier ook deelnemen zonder dat de huisarts(praktijk) deelneemt. In september 2022 zijn de laatste deelnemers geïncludeerd en daarmee is de werving van het onderzoek afgerond.

Contact opnemen?


Heeft u vragen over het onderzoek? Of wenst u in contact te komen met de onderzoekers? Dan kunt u mailen naar acceptance@lumc.nl voor regio Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg, Flevoland en Noord-Brabant en naar acceptance@gpri.nl voor regio Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Gelderland.