ACCEPTANCE

onderzoek naar een slimme astma inhalator

Met het ACCEPTANCE onderzoek willen we mensen helpen hun astma beter onder controle te krijgen. Dit doen we door na te gaan of een slimme astma inhalator hierbij kan helpen.

Over het onderzoek

Het ACCEPTANCE onderzoek is een samenwerking tussen het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC), het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG), het General Practitioners Research Institute (GPRI) en geneesmiddelfabrikant AstraZeneca.

Samen willen we onderzoeken wat een slimme inhalator kan betekenen in de zorg voor astma. We zijn werkzaam in heel Nederland.

Wie werken er mee aan dit onderzoek?

Aan dit onderzoek werken verschillende onderzoekers mee van de afdeling Public Health en Eerstelijnsgeneeskunde van het LUMC, de afdeling Gezondheidswetenschappen van het UMCG en het General Practitioners Research Institute in Groningen. Het ACCEPTANCE onderzoek maakt onderdeel uit van een onderzoekssamenwerking met geneesmiddelfabrikant AstraZeneca. AstraZeneca vergoedt de kosten van dit onderzoek. De Medisch Ethische Toetsingscommissie van Assen heeft dit onderzoek goedgekeurd.

Contact opnemen?

Heeft u vragen over het onderzoek? Of wenst u in contact te komen met de onderzoekers? Dan kunt u mailen naar acceptance@lumc.nl voor regio Zuid-Holland, Noord-Holland, Utrecht, Zeeland, Limburg, Flevoland en Noord-Brabant en naar acceptance@gpri.nl voor regio Groningen, Drenthe, Friesland, Overijssel en Gelderland.

Het ACCEPTANCE Onderzoeksteam

Het ACCEPTANCE onderzoek wordt uitgevoerd door een onderzoeksteam van het LUMC, het UMCG en het GPRI in Groningen.

Card image
Hoofdonderzoeker regio Zuid-Holland

Prof. dr. Niels Chavannes
Huisarts en hoogleraar eHealth LUMC

Bekijk LinkedIn profiel »
Card image
Hoofdonderzoeker regio Groningen

Prof. dr. Janwillem Kocks
Huisarts en managing director GPRI

Bekijk LinkedIn profiel »
Liselot van den Berg
Coördinerend onderzoeker LUMC

Liselot van den Berg
Junior onderzoeker LUMC

Card image
Coördinerend onderzoeker regio UMCG/GPRI

Susanne van de Hei
Promovendus en huisarts in opleiding UMCG

Bekijk LinkedIn profiel »